Milloin marihuanaa kannattaa korjata?

Hamppujen sadonkorjuu

Jos olet aloitteleva viljelijä, olet varmasti miettinyt, milloin on paras aika leikata kasvit. Yritämme kuvata tätä prosessia tarkasti, jotta tiedät, miten se tehdään oikein. Ensimmäinen vaihe, jonka sinun tulee ymmärtää marihuanan korjuussa, on oikea ajankohta tälle toimenpiteelle. Liian aikaisin kerätyt kukat eivät saavuta täyttä tehoa, mikä voi olla pettymys, sillä THC-taso ei yllä vaadittuun korkeuteen. Toisaalta liian myöhäinen korjuu johtaa THC hajoamiseen CBN, mikä on myös haitallista. Parhaan THC-pitoisuuden saavuttamiseksi, ja siten maksimaalisen vaikutuksen saamiseksi, kukat on kerättävä juuri oikeaan aikaan.

Seuraavissa osioissa on kuvattu eri menetelmiä kukkien kypsyyden arvioimiseksi ennen korjuuta.

Ostettujen siementen tietokortti

Kun ostat marihuanan siemeniä, sinun pitäisi saada tietoa siitä, milloin kannabiskasvit ovat valmiita korjattaviksi. Tuottajat ilmoittavat usein, kuinka monta päivää tai viikkoa kasvit kukkivat sisäviljelyssä, tai he ilmoittavat tarkan kuukauden ulkoviljelyssä.

On kuitenkin tärkeää tietää, että tällaiset tiedot ovat usein vain suuntaa-antavia eivätkä aina pidä paikkansa. Kukkaa ei tule korjata pelkästään lajikkeen kuvauksen perusteella. Usein kasvit voivat kukkia lyhyemmän tai pidemmän ajan kuin siementen valmistaja suosittelee.

Tämä johtuu siitä, että viljelijät kasvattavat kasvejaan eri olosuhteissa, eri menetelmin ja voivat kohdata erilaisia fenotyyppejä samasta kasvilajikkeesta. Kukinta-aika voi siis hieman vaihdella. Alla olemme koonneet sinulle tärkeitä tietoja, jotka auttavat sinua arvioimaan, kehittyvätkö kasvisi oikein.

Lehtien kellastuminen

Hamppujen sadonkorjuu

Kannabiksen lehdet kellastuvat kasvun aikana. Älä huoli, kun huomaat tämän ilmiön, sillä se on täysin luonnollista. Vanhemmat lehdet kellastuvat, kuivuvat ja putoavat pois kasvuvaiheen aikana, ja edistyneessä kukintavaiheessa saatat huomata entistä enemmän keltaisia lehtiä. Tämä johtuu siitä, että kasvi lakkaa tuottamasta klorofylliä ja valmistautuu elämänsä päättymiseen.

Vaikka tämä ilmiö ei anna tarkkaa tietoa siitä, milloin kukat tulisi korjata, se voi olla merkki siitä, että sadonkorjuu lähestyy, tai että olet odottanut liian kauan ja oikea hetki on mennyt ohi. On tärkeää kiinnittää huomiota muihin kypsyyden indikaattoreihin, kuten trikromien ulkonäköön ja kukintojen rakenteen muutoksiin, varmistaaksesi, että korjuu tapahtuu optimaalisessa ajassa. Näiden muutosten tarkkailu yhdessä lehtien kellastumisen kanssa auttaa sinua määrittämään tarkemmin parhaan ajan sadonkorjuulle.

Häpykukinnot

Hamppujen sadonkorjuu

Häpykukinnot voivat olla hyvä kasvin kypsyyden indikaattori. Kukinnan alussa nämä pienet karvat, jotka varmasti huomaat kasvissa, ovat valkoisia tai läpikuultavia. Kukintojen kypsyessä ne muuttuvat himmeiksi ja väri muuttuu ruskean oranssiksi. Yleisesti ajatellaan, että kun noin 90 % häpykukinnoista on muuttanut väriään, kasvi on täysin kypsä.

Tämä voi olla yksi tapa määrittää, milloin sadonkorjuu kannattaa aloittaa. On kuitenkin hyvä tietää, että tämä menetelmä ei ole täysin virheetön. Tietyt tekijät voivat aiheuttaa sen, että kasvi tuottaa jatkuvasti epäkypsiä häpykukinnoja, vaikka muu kasvi on jo kypsä. Tämä voi johtaa väärään johtopäätökseen, että kasvi ei ole vielä valmis korjattavaksi. Siksi on suositeltavaa käyttää tätä menetelmää yhdessä muiden kypsyyden indikaattorien, kuten trikromien ulkonäön ja kukintojen rakenteen muutosten kanssa, saadaksesi tarkemman kuvan kasvin kypsyydestä.

Trikomit

Hamppujen sadonkorjuu

Trikomien tarkkailu on luotettavin tapa määrittää, milloin marihuana kannattaa korjata. Trikomit ovat kasvin arvokkain osa, ja ne vastaavat psykoaktiivisista vaikutuksista, sillä THC muodostuu niissä. Hyvä ja edullinen tapa tarkistaa nämä pienet hartsirauhaset on käyttää taskumikroskooppia tai suurennuslasia.

Paras aika korjuulle on, kun huomaat:

- 70 % valkoisia trikomeja,

- 15 % meripihkanvärisiä trikomeja,

- 15 % läpinäkyviä trikomeja.

Tämä menetelmä, jossa tarkkaillaan trikomeja, on varma, koska trikomit antavat selkeän kuvan kasvin kypsyydestä. Viljelijät käyttävät tätä menetelmää useimmiten ja saavuttavat sillä hyviä tuloksia. Tietenkin jokaisella on omat mieltymyksensä, ja ehkä haluat leikata kukkasi, kun ne ovat saavuttaneet enemmän meripihkanvärisiä trikomeja.

Valmistautuminen marihuanan sadonkorjuuseen

Sinun täytyy valmistella marihuanan viljelypaikkasi, jotta siitä tulee mukava paikka kukkien keräämiselle. Paras on pitää lämpötila noin 20°C ja kosteus noin 50%. Hyvä aika aloittaa sadonkorjuu on aikaisin aamulla, mieluiten kun on kuivaa. Tilanne mutkistuu hieman, jos kasvisi kasvavat ulkona, sillä silloin et voi hallita viljelyolosuhteita, vaan luontoäiti päättää kaikesta. Sinun on siis tarkkailtava säätä ja valittava lämmin ja aurinkoinen päivä. Tämä ei aina ole mahdollista, ja myöhään kypsyvät kasvit ovat alttiina alhaisille lämpötiloille ja sateille, mutta yleissääntönä on löytää sopiva päivä, jotta voit suorittaa sadonkorjuun mahdollisimman mukavasti.

Kerää tarvitsemasi välineet marihuanan sadonkorjuuseen

Milloin korjata marihuanaa

Marihuanan kukkien keräämiseen et tarvitse hienostunutta laitteistoa. Tarvitset vain perusvälineet, jotta prosessi sujuu vaivattomasti:

- Suurennuslasi: Voit käyttää taskumikroskooppia, jota viljelijät yleisesti käyttävät, ja sen hinta ei ole korkea. Voit myös käyttää suurennuslasia tai jopa puhelimen kameraa, joka mahdollistaa trikomeiden tarkistamisen.

- Sakset: Tarvitset laadukkaat sakset kukkien leikkaamiseen. Suurilla kasveilla on paksut varret, joten tarvitset vahvat sakset selviytyäksesi kovista oksista.

- Käsineet: Kypsissä kukissa on paljon hartsia. Jos kosketat niitä paljain käsin, sormesi tarttuvat kiinni, mikä voi olla hankalaa. Käytä siis käsineitä mukavuuden lisäämiseksi työskennellessäsi tahmeiden kukkien kanssa.

- Pussi: Sadonkorjuun aikana tarvitset pussin tai laatikon tuoreille leikatuillesi kukille. Muista vain, että kosteita kukkia ei tule säilyttää liian kauan, sillä muuten voi esiintyä homehtumista.

- Sopiva paikka: Sinulla on oltava valmisteltu paikka kasvien käsittelyyn. Parhaiten toimii mukava, puhdas, valoisa ja kuiva tila.

- Tuuletin: Tavallinen tuuletin voi olla erittäin hyödyllinen marihuanan kuivausprosessissa. Se auttaa kierrättämään ilmaa roikkuvien kukintojen ympärillä, mikä estää homeen ja kasvien mätänemisen. Tuuletus on myös avainasemassa, jotta kuivuminen tapahtuu tasaisesti ja lopputuotteen laatu säilyy.

- Narut ja ripustimet: Niiden avulla voit ripustaa kannabiksen oksat siten, että kuivausprosessi sujuu oikein.

- Marihuanan kuivausteline: Markkinoilla on valmiita kuivaustelineitä, joihin voit sijoittaa kukat kuivumaan. Viljelijät käyttävät mielellään näitä valmiita ratkaisuja, jotka ovat toimivia.

- Purkit: Kuivattua marihuanaa on jossain säilytettävä. Parhaiten kukat säilyvät kosteudelta suojattuna laadukkaissa, ilmatiiviissä lasipurkeissa.

Marihuanan korjuu: vaihe vaiheelta

Milloin korjata marihuanaa

Tässä osassa kuvaamme yksityiskohtaisesti, miten marihuanan kasvit kerätään oikein. Jos sinulla on suuri määrä kasveja, joissa on paljon kukkia, tämä toimenpide voi olla suuri haaste. Joten kääri hihat ja valmistaudu monen tunnin työhön. Kuitenkin kannattaa panostaa tähän prosessiin.

1. Leikkaa oksat

Voit leikata kukilla varustetut oksat ja jättää päävarren. Oksat, joilla ei ole kukkia tai ne ovat hyvin pieniä, voidaan jättää huomioimatta. Usein käy niin, että lehvien varjostama kasvin alaosa tuottaa huonosti kehittyneitä kukkia. Leikkaa oksat ja aseta ne kuivaan alustaan.

2. Leikkaa koko kasvi

Voit heti leikata koko kasvin. Tällä on hyvät ja huonot puolensa. Jos sinulla on paljon kasveja ja kasvatat niitä ulkona, koko kasvin leikkaaminen voi olla parempi ratkaisu. Tällä tavalla säästät aikaa ja siirrät kasvit nopeammin paikkaan, jossa voit käsitellä niitä edelleen. Tämän ratkaisun huono puoli on, että kasvit vievät enemmän tilaa ja niiden kuljettaminen voi olla ongelmallista. Jos kuitenkin aiot leikata koko kasvin, riittää, että leikkaat varren aivan alhaalta. Jos varsi on paksu, sinun on käytettävä käsisahaa puun leikkaamiseen.

3. Leikkaa isolehtiset lehdet

Kuten tiedetään, kaikki isolehtiset lehdet tulee poistaa. Niillä ei ole juuri lainkaan psykoaktiivisia vaikutuksia, ja lisäksi ne pilaavat maun. Suurten lehtien poistaminen on yksi kannabiksen sadonkorjuun avainvaiheista. Näiden lehtien poistamisen jälkeen siirry seuraaviin vaiheisiin.

4. Leikkaa pienet lehdet

Jos haluat saada huippulaatuisia kukkia, sinun on poistettava pienet lehdet. Tämä myös vähentää homeen riskiä marihuanan kuivausprosessissa. Näissä kukkien läheisyydessä olevissa pienissä lehdissä sijaitsevat trikomit, joten ne voidaan käyttää hasiksen tai kannabiksisen voin valmistukseen. Leikkaa nämä pienet lehdet pois kukkien läheisyydestä, mutta ole tarkka, älä vahingoita kukintoja. Oikea kukkien leikkaaminen on myös tärkeää kuivausprosessissa. Lisäksi monille viljelijöille hyvin leikatut kukat ovat yhtä tärkeitä kuin maku ja vaikutus.

5. Ripusta oksat

Nyt sinun täytyy ripustaa oksat ylösalaisin, niin että kukat osoittavat alaspäin. Yritä ripustaa kukinnot niin, etteivät ne kosketa toisiaan; niille on annettava vähintään muutaman senttimetrin etäisyys toisistaan, jolloin homeen riski pienenee. Marihuanan kuivaus on parasta suorittaa noin 20°C lämpötilassa ja 50% kosteudessa. Älä myöskään unohda tarjota kasveille täydellistä pimeyttä; tämä on tärkeää, koska THC voi osittain hajota, kun se altistuu valolle. Laita tuulettimet päälle, jotta ilma kiertää vapaasti, mikä estää kuivattujen kukkien mätänemisen. Varmista, että paikka on puhdas ja ettei siellä ole tuholaisia; et varmasti halua menettää arvokkaita satoasi.

6. Käytä valmiita kuivaustelineitä

Kuivaamiseen voidaan myös käyttää valmiita marihuanan kuivaustelineitä, joita voi ostaa. Ne koostuvat useista kerrostetuista verkkoista, joihin valmistetut kukat voidaan sijoittaa. Kasvit tulisi pilkkoa pienemmiksi, jotta ne kuivuvat nopeammin eivätkä pääse homehtumaan.

Erilaisten marihuanan lajikkeiden sadonkorjuu

Milloin korjata marihuanaa

Jokainen marihuanalajike voi kypsyä eri aikaan, joten sinun on tiedettävä, milloin kasvisi ovat täysin kypsiä. On olemassa nopeita automaattisia lajikkeita, jotka kasvavat kahdeksassa viikossa siemenestä sadonkorjuuseen, kun taas toiset sativa-valojaksolliset kasvit voivat kukkia jopa 15 viikkoa kukintavaiheen alkamisen jälkeen. Sinun on tiedettävä, mitä lajikkeita kasvatat sisätiloissa tai ulkona, ja tunnistettava, milloin on paras aika suorittaa sadonkorjuu.

Alaosan kukat ovat pieniä ja epäkypsiä? Käytä osittaista sadonkorjuumenetelmää

Jos kukkiesi huiput näyttävät turvonneilta ja niissä on paljon maitomaisia ja meripihkanvärisiä trikomeja, ne ovat todennäköisesti täysin kypsiä ja voit suorittaa sadonkorjuun. Jos kuitenkin alaosassa olevat kukinnot ovat heikosti kehittyneitä ja niissä on läpinäkyviä trikomeja, se ei tarkoita, että ne pitäisi hylätä. Voit jättää ne leikkaamalla kasvin yläosan, jolloin alaosalla on enemmän aikaa kypsyä ja kehittyä. Tällä tavalla saat suuremman sadon ja paremman laadun, koska alaosan kukinnoilla on mahdollisuus kehittyä täysin kypsiksi.

Tätä sadonkorjuumenetelmää viljelijät käyttävät usein. Yläosan oksien ja lehtien poistaminen saa aikaan sen, että valo pääsee paremmin alaosaan kukintoihin. Tämän ansiosta kukat voivat kypsyä täysin saavuttaen maksimaalisen tehon. Sinun on tarkkailtava kukkia ja niiden trikomeja; kun ne ovat valmiita korjattaviksi, huomaat, että trikomit muuttavat väriään läpinäkyvistä maitomaisiksi ja sitten meripihkanvärisiksi. Juuri silloin on paras aika sadonkorjuulle, koska kasvi on saavuttanut optimaalisen kypsyyden, mikä takaa parhaan sadon laadun ja tehon. Muista tarkistaa säännöllisesti trikomeiden tila suurennuslasilla tai mikroskoopilla, jotta voit tarkasti määrittää oikean ajan sadonkorjuulle.

Yleensä sisätiloissa viljellyt kasvit vaativat vain kaksi vaiheittaista sadonkorjuuta, joiden välillä on noin kahden viikon tauko. Kuitenkin suuret kasvit saattavat vaatia hieman enemmän aikaa täydelliseen kypsymiseen.

On hyvä muistaa, että kasvin yläosa saa enemmän valoa ja kukat kypsyvät nopeammin. Tämä ei kuitenkaan ole sääntö, sillä jokainen lajike on erilainen, ja jotkut kasvit voivat kypsyä tasaisesti tai jopa alhaalta ylöspäin. Paras tilanne on, jos kasvin kukat kypsyvät tasaisesti, jolloin voit korjata kaikki sadot kerralla.

Kukkien trimmaus

Milloin korjata marihuanaa

Trimmaus on seuraava vaihe, joka on suoritettava, jos haluat saada laadukkaita marihuanakukkia. Suuret ja jopa pienet lehdet eivät ole toivottuja; on parasta poistaa ne. Valmista tarvittavat työkalut, kuten sakset, käsineet, tarjottimet, joihin voit sijoittaa trimmaamasi kukat, ja pöytä, joka helpottaa ja lisää mukavuutta työskennellessäsi. Viljelijät trimmaavat kukinnot useimmiten märkänä, mutta joskus tämä prosessi tehdään myös kuivana.

Märkätrimmaus tapahtuu suoraan sadonkorjuun jälkeen. Tämä vähentää homeen riskiä, koska kaikki pienet lehdet poistetaan ennen kuivausprosessia, mikä estää kosteuden pidättymisen kukissa. Monet viljelijät pitävät tästä menetelmästä, koska sakset keräävät hartsia, josta voi valmistaa voimakasta hasista. Jos et halua, että sormesi tarttuvat yhteen, käytä käsineitä.

Kuivatrimmaus tapahtuu, kuten nimestä voi päätellä, kun kukat ovat kuivia. Alhaisen kosteuden ympäristössä tämä menetelmä voi olla hyvä valinta, sillä homeen riski pienenee. Kukintojen trimmaus kuivana tekee myös kukista tiiviimpiä ja kiinteämpiä, mikä on monien käyttäjien arvostamaa. Viljelijät, joilla on paljon kasveja, käyttävät usein tätä menetelmää ajanpuutteen vuoksi.

Sinun on tehtävä valinta ja päätettävä, kumpaa trimmausmenetelmää käytät, tai voit kokeilla molempia ratkaisuja. Helpoin tapa on leikata oksat, joissa on kukintoja, ja poistaa kaikki tarpeettomat lehdet. Valmistele työtila, jotta voit suorittaa trimmausprosessin nopeasti ja tehokkaasti. Jos sinulla on suuri määrä kukkia, koko käsittelyprosessi voi kestää kauan, mutta onneksi on olemassa käsikäyttöisiä tai sähköisiä laitteita, jotka erottavat tarpeettomat lehdet kukinnoista, ja ne kannattaa harkita, jos sinulla on paljon kasveja.

Kuivaa kukat

Milloin korjata marihuanaa

Seuraava pakollinen vaihe on marihuanan kuivaus. Tätä toimenpidettä ei voi ohittaa, sillä se on erittäin tärkeä; kukkien on kuivuttava kunnolla, jotta ne palavat hyvin eikä niihin muodostu hometta. Monet viljelijät, jotka ovat laiminlyöneet kukkien kuivausprosessin, ovat huomanneet, kuinka nopeasti kukat voivat peittyä homeella. Sinun on siis valmisteltava tila tai käytettävä telttaa, jossa kasvatit kasvejasi. Kukkia voi ripustaa naruille, jos jätit koko oksat, tai käyttää valmiita kuivausverkkoja.

Jos haluat, että kukkasi maistuvat ja tuoksuvat mahdollisimman hyvältä, mikä on monille tärkeää, marihuanan kuivausprosessi on suoritettava hitaasti. Jotkut viljelijät haluavat kuivata kukkansa mahdollisimman nopeasti ja käyttävät uunia tai mikroaaltouunia. Nopea kuivaus pilaa maun, sillä terpeenit hajoavat korkeissa lämpötiloissa, mikä ei ole toivottavaa. Kuten aiemmin mainittiin, pyri kuivaamaan noin 20°C lämpötilassa ja 50% kosteudessa.

Käytä kosteusmittaria näiden parametrien seurantaan. Jos kannabiksen kuivausolosuhteet poikkeavat normista, yritä korjata niitä; voit silloin käyttää tuulettimia, ilmastointilaitetta, kosteudenpoistajaa, ilmankostutinta tai lämmittimiä riippuen siitä, millaiset olosuhteet tilassa vallitsevat. Kannabiksen kuivaaminen kestää yleensä 2-7 päivää. Sinun on tarkkailtava kukkia huolellisesti varmistaaksesi, ettei niissä näy homeen merkkejä, ja tarkistettava kosteustasot. Vääntämällä varsia voit arvioida kuivumistasoa; jos ne katkeavat tyypillisellä naksahduksella, se on merkki siitä, että kukinnot ovat valmiita jatkokäsittelyyn.

Curing for smooth smoking

Milloin korjata marihuanaa

Marihuanan polttaminen ilman curing-prosessia voi olla epämiellyttävää ja ärsyttää kurkkua. Curing on pidennetty kuivausprosessi, joka poistaa kosteuden kukintojen sisältä ja parantaa niiden laatua ja makua. Se auttaa hajottamaan molekyylejä, kuten klorofylliä, jotka voivat ärsyttää hengityselimiä. Lisäksi se voi lisätä THC-pitoisuutta. Ennen lämmittämistä, höyrystämistä tai ruoanlaittoa kukinnot sisältävät THC ä THCA-muodossa. Korkean lämpötilan tai ajan myötä kannabinoidihappo THCA muuttuu THC dekarboksylaatioprosessin kautta. Curing voi tukea tätä prosessia, lisäten vähitellen THC pitoisuutta.

Sinun on hankittava ilmatiiviit lasipurkit; niiden määrä riippuu siitä, kuinka paljon kukkia sinulla on. Laita kukinnot löyhästi purkkeihin täyttäen ne 70% asti, sulje ne sitten ja siirrä ne pimeään, kuivaan paikkaan. Alkuvaiheessa voit havaita, että kukinnot kosteutuvat uudelleen; tämä on normaalia, sillä kosteus siirtyy kukintojen sisäosista ulos. Sinun on avattava purkit useita kertoja päivässä muutamaksi minuutiksi poistaaksesi kertynyttä kosteutta, ja tätä toimenpidettä on toistettava viikon ajan.

Toisella ja kolmannella viikolla riittää, että avaat purkit kerran päivässä muutamaksi minuutiksi. Tämän jakson jälkeen kukinnot ovat käyttövalmiita. Jos olet kärsivällinen, voit pidentää curing-aikaa saadaksesi intensiivisemmän aromin, rikkaamman maun ja voimakkaamman vaikutuksen. Voit käyttää curing-prosessia jopa kuusi kuukautta ilman, että laadussa tapahtuu heikkenemistä. Tämä huolellinen prosessi voi myös lisätä säilöttyjen kukintojen säilyvyyttä, mikä on erityisen tärkeää pitkäaikaisille käyttäjille.

Related products

Viite: BestCannabisSeeds 46452354333

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

AK 47

Arvostelu(t): 0

AK 47 -kannabislajike tunnetaan kaikkialla maailmassa. Se on saanut useita palkintoja erilaisissa kannabiskilpailuissa. Kaikki rakastavat sitä ja nauttivat sen kasvattamisesta. Se ei aiheuta vaikeuksia edes aloitteleville kasvattajille.

Viite: BestCannabisSeeds 76878444444

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Big Star

Arvostelu(t): 0

Big Star -kannabislajike on 90-prosenttisesti indica. Korkea, jopa 24 %:n THC-pitoisuus takaa voimakkaan vaikutuksen. Korkea kukan laatu ja hyvä maku taattu.

Viite: BestCannabisSeeds 43534539889

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Critical

Arvostelu(t): 0

Critical-kannabiskantaa suositellaan ihmisille, jotka nauttivat psykedeelisistä vaikutuksista. Kasvi on ihanteellinen kasvatettavaksi ahtaissa tiloissa. Kukat sisältävät runsaasti trikomeja ja maistuvat hyvältä.

Viite: BestCannabisSeeds 686788889

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Jack Herer Auto

Arvostelu(t): 0

Jack Herer Auto on autoflowering-versio legendaarisesta sativa-kannasta Jack Herer. Lyhyessä 9-10 viikon jaksossa siemenistä kasvaa matalia (jopa 1 metrin korkuisia) pensaita, joissa on suuri määrä sativa-silmuja, joiden laatu on verrattavissa fotoperiodisen alkuperäisen kasvin laatuun.

Viite: BestCannabisSeeds 45645343334

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Zkittlez

Arvostelu(t): 0

Kannabiskanta Zkittlez on tasapainoinen hybridi, joka antaa sinulle loistavia tuloksia. Kukat eivät ole vain voimakkaita, vaan ne myös näyttävät upeilta.

Seuraa meitä Facebookissa