Milloin kerätä marihuanan satoa?

kannabiksen kukat

Sadonkorjuuaika on epäilemättä yksi odotetuimmista hetkeistä jokaisen marihuananviljelijän kalenterissa. Päätös oikeasta sadonkorjuuajasta on kuitenkin ratkaisevan tärkeä, koska se voi merkittävästi vaikuttaa lopputuotteen laatuun, vahvuuteen ja vaikutuksiin. Oikean sadonkorjuuajan määrittäminen on välttämätöntä, jotta voidaan varmistaa, että nuput saavat optimaaliset ominaisuudet - sekä vahvuuden että odotettujen vaikutusten suhteen lopputuotteessa. Huolellisuus oikean sadonkorjuuajan valinnassa tuo tyytyväisyyttä ja takaa parhaan mahdollisen tuloksen.

Miten selvittää, milloin marihuanakasvit ovat valmiita sadonkorjuuseen?

Siementen tuottajat antavat usein likimääräiset sadonkorjuuajat lajikkeilleen, mikä voi toimia suuntaa-antavana ohjeena, milloin kasvit ovat valmiita sadonkorjuuseen. Lajikkeen geneettinen tausta voi myös antaa vihjeitä siitä, kuinka kauan kasvien täytyy kasvaa saavuttaakseen täyden kypsyyden.

Sativa-lajikkeilla on yleensä pidempi kukinta-aika kuin indica-lajikkeilla, mikä johtuu niiden alkuperästä lämpimämmiltä alueilta, joissa on pidemmät kesät. Esimerkiksi meidän lajikkeemme Special Haze kukinta-aika on noin 11 viikkoa (mikä katsotaan lyhyeksi ajaksi Haze-lajikkeille), kun taas meidän lajikkeemme Critical Kush tarvitsee vain 7-8 viikkoa kukintaprosessin loppuunsaattamiseen.

Paras tapa määrittää kasvien sadonkorjuuvalmius on huolellinen tarkkailu. Kypsät marihuanakasvit osoittavat useita tunnusomaisia merkkejä, jotka viittaavat niiden kypsyyteen. Tässä on joitakin niistä:

1. Keltaiset lehdet

keltaiset kannabiksen lehdet

Lehtien kellastuminen kasvuvaiheessa osoittaa usein ravinteiden puutetta tai ongelmia taudinaiheuttajien ja tuholaisten kanssa. Kuitenkin kukintavaiheessa marihuanakasvien lehtien kellastuminen on luonnollinen ilmiö. Tämä prosessi alkaa yleensä suurista, leveistä lehdistä, jotka sijaitsevat nuppujen ja nivelten alla, ja leviää sitten vähitellen pienempiin lehtiin lähellä kukkia. Kasvit käyttävät ravinteita vanhoista lehdistä ja keskittävät kaiken energiansa suurempien, raskaampien nuppujen kehittämiseen.

Terveiden, kypsyvien marihuanakasvien tapauksessa vanhemmat lehdet latvuksen alaosassa alkavat kellastua ensin. Kun kasvit kypsyvät, kellastuminen siirtyy vanhempiin lehtiin kasvin keskiosassa ja yläosassa. Jos jätämme kasvit ilman väliintuloa, ne voivat lopulta kehittää keltaisia lehtiä ja sokerinuput, kun ne hitaasti lähestyvät elinkaarensa loppua. On tärkeää kerätä kukat, kun ne ovat vielä eläviä ja vihreitä, jotta vältetään niiden liiallinen ikääntyminen.

On myös huomattava, että genetiikasta riippuen marihuanakasvit voivat kypsyessään kehittyä erilaisiin väreihin, kuten vaaleanpunaisiin, violetteihin ja jopa syvän mustiin sävyihin. Nämä värimuutokset riippuvat pääasiassa geeneistä ja ympäristöolosuhteista, mukaan lukien alemmat lämpötilat kukintavaiheessa, jotka voivat edistää violettien kukkien kehitystä.

2. Oranssit emit

kannabiksen kukka

Muistatko ne valkoiset karvat, jotka alkoivat ilmestyä kasvien kukkiin, kun ne siirtyivät kukintavaiheeseen? Ne ovat emiä, jotka toimivat marihuanakasvien naiselinten osina ja vastaavat uroskasvien vapauttaman siitepölyn sieppaamisesta. Kun naaraskukat kypsyvät, emit muuttuvat valkoisesta oranssiksi tai meripihkanvärisiksi.

Useimmat viljelijät päättävät korjata kukat, kun noin 90% emistä muuttuu oranssiksi, koska on havaittu, että THC-taso on tässä vaiheessa korkeimmillaan. Tämä värimuutos on yksi tärkeimmistä indikaattoreista kasvin kypsyydestä ja mahdollistaa viljelijöiden arvioida optimaalisen sadonkorjuuajan. Oikea sadonkorjuuaika varmistaa paitsi suurimman tehon myös parhaan laadun ja lopullisen vaikutuksen. Emien värin tarkkailu on avaintekijä viljelyprosessissa, joka mahdollistaa haluttujen tulosten saavuttamisen ja korkealaatuisen tuotteen saamisen.

3. Turvonneet verhiöt

hamppu

Verhiöt, jotka ovat sipulimaisia rakenteita, jotka sisältävät marihuanakasvien emejä, ovat yksi kasvin hartsirikkaimmista osista. Ne eivät ainoastaan muodosta kukkien rakenteen, vaan toimivat myös erinomaisina kypsyysindikaattoreina. Kukintojen kypsyessä marihuanaverhiöt turpoavat enemmän ja enemmän, erityisesti kun ne pysyvät pölyttymättöminä pidemmän aikaa.

Kukintavaiheessa huomaat, että verhiöt muuttuvat yhä "paksummiksi" ja lihaisemmiksi. Kun ne saavuttavat täyden pulleuden ja niistä ulkonevat oranssit emit, tämä on merkki siitä, että kasvi lähestyy sadonkorjuuhetkeä. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää mikroskooppia trikoomien tarkastelemiseksi tarkasti. Trikoomien tarkkailu mahdollistaa lopullisen vahvistuksen siitä, onko aika korjata satoa.

Verhiöillä on siis kaksoisrooli - ne tukevat kukkien kehitystä ja tarjoavat arvokasta tietoa kasvin kypsyydestä. Niiden tilan säännöllinen seuranta on ratkaisevan tärkeää optimaalisen laadun ja tehon saavuttamiseksi lopputuotteessa. Verhiöiden koon ja turpoamisen muutosten tarkkailu muiden indikaattorien ohella mahdollistaa parhaan sadonkorjuuajan tarkan määrittämisen.

4. Maitomaiset, meripihkanväriset tai läpinäkyvät trikoomit

kannabiksen trikomit

Marihuanakasvien kypsyyden arvioimiseksi tarkasti on parasta tarkastella niiden trikoomia mikroskoopilla tai jalokivien suurennuslasilla. Trikoomit, jotka ovat hartsirauhasia, muodostavat tahmean pinnan kukkiin. Mikroskoopin alla ne näyttävät pieniltä lasimaisilta sieniltä, helmiltä tai karvoilta. Kukintojen kypsyessä niiden trikoomit muuttuvat läpinäkyvästä maitomaisen valkoisiksi ja sitten meripihkanvärisiksi.

Viljelijät päättävät yleensä korjata satoa, kun noin 70% trikoomista on maitomaisia tai sameita, mikä osoittaa THC-tuotannon huipun. Ihanteellisesti noin 15% trikoomista pysyy läpinäkyvinä ja loput 15% muuttuvat meripihkanvärisiksi.

Tässä vaiheessa kerätyt kukat tarjoavat usein voimakkaamman vaikutuksen. Myöhäisempi sadonkorjuu, kun enemmän trikoomista muuttuu meripihkanvärisiksi, johtaa korkeampaan CBN (kannabinoli) pitoisuuteen, mikä tuottaa rentouttavamman ja fyysisemmän vaikutuksen. Kukat, joilla on pääasiassa läpinäkyviä trikoomia, ovat vähemmän voimakkaita ja tarjoavat miedomman ja kirkkaamman vaikutuksen.

Trikoomien tarkkailu on suosittu käytäntö, joka mahdollistaa viljelijän tarkasti määrittää parhaan sadonkorjuuajan, mikä on ratkaisevan tärkeää haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi lopputuotteessa. Tämä mahdollistaa optimaalisen tehon ja vaikutusten saavuttamisen, jotka on räätälöity käyttäjien yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Kuinka kerätä marihuanan nuput?

kannabiksen kaataminen

Kun olet varmistanut, että marihuanakasvit ovat saavuttaneet täyden kypsyyden, on aika korjata sato! Vaikka viljelijöillä on erilaisia sadonkorjuumenetelmiä, perusvaiheet ovat samanlaisia:

1. Kasvien leikkaaminen: Ensin tulee leikata elävät kasvit.

2. Märkäleikkaus: Poista suuret lehdet ja sokerilehdet kukista. Jos haluat, voit ohittaa tämän vaiheen ja leikata kasvit kuivina.

3. Kuivaus: Ripusta koko kasvit tai erilliset oksat kuivumaan pimeään, kuivaan huoneeseen. Marihuanan kuivaus on erittäin tärkeä prosessi, joka on suoritettava oikein.

4. Kuivaleikkaus: Kun kasvit ovat kuivuneet, poista jälleen lehdet ja sokerilehdet, jos et tehnyt sitä aiemmin. Tämä on vaihe, jossa voit oppia lisää märkä- ja kuivaleikkauksen eduista ja eroista.

5. Säilytys: Aseta kukat lasipurkkeihin parantaaksesi niiden makua ja tehoa.

Jokainen näistä vaiheista on ratkaisevan tärkeä korkealaatuisen lopputuotteen saamiseksi. Oikean säilytyksen ansiosta lasipurkeissa marihuanakukat voivat kypsyä, mikä parantaa niiden makua ja lisää tehoa.

Paras aika marihuanakasvien sadonkorjuuseen

Tieto siitä, miten sadonkorjuuaika vaikuttaa kukkien voimaan ja vaikutuksiin, mahdollistaa tarkan ajankohdan määrittämisen kasvien leikkaamiselle haluttujen nuppujen vaikutusten saavuttamiseksi. Tämän prosessin ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Yleisesti ottaen mitä pidempään odotat sadonkorjuun kanssa, sitä rentouttavampia kukat ovat.

Oikean sadonkorjuuajan valinta ei ole vain mieltymyksistä kiinni, vaan se vaikuttaa myös kasvin kannabinoidi- ja terpeeniprofiiliin. Oikealla ajoituksella voidaan saada nuppuja, jotka ovat rikkaita THC

ä, mikä tarjoaa energisoivan ja euforisen vaikutuksen, tai sellaisia, joissa on korkeampi CBN-pitoisuus, mikä antaa rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

On tärkeää muistaa, että myöhäisemmät sadonkorjuut voivat myös lisätä terpeenipitoisuutta, mikä vahvistaa kukkien aromia ja makua. Siksi trikoomien ja muiden kypsyysindikaattorien tilan seuranta on ratkaisevan tärkeää parhaan sadonkorjuuajan tarkan määrittämisen kannalta. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen tuotteen saamisen, joka on räätälöity yksilöllisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Voiko marihuanakasveja korjata, jos niissä on härmää?

kannabiksen härmäsieni

Harmaahome on sieni, joka voi hyökätä marihuanakasvien ja muiden lajien kimppuun muodostaen valkoisen, jauhoisen kerroksen lehtiin ja kukkiin. Vaikka härmää on mahdollista torjua kasvuvaiheessa olevissa kasveissa, tartunnan saaneet kukat on poistettava, koska ne sisältävät haitallisia sienirihmastoja.

Jos härmää esiintyy kasvuvaiheessa, käytä välittömästi hyönteismyrkkyä yhdistettynä neemöljyyn tai Propolix-fungisidiin. On tärkeää olla tietoinen siitä, että useimmat homeet tuottavat itiöitä erittäin tehokkaasti, joten on toimittava nopeasti vahinkojen rajoittamiseksi.

Jos härmää ilmenee kukintavaiheessa olevissa kasveissa, ainoa tehokas ratkaisu on poistaa tartunnan saaneet kasvin osat. Vaikka jotkut viljelijät yrittävät pelastaa arvokkaita kukkia, jotka eivät näytä olevan tartunnan saaneita, emme suosittele tätä lähestymistapaa. Jopa näennäisesti terveet nuput voivat sisältää sienirihmastoja, mikä voi olla vaarallista ihmisten terveydelle.

Milloin kerätä marihuanansiemeniä?

kannabiksen siemenet

Vaikka marihuanan viljelyn päätavoitteena on saavuttaa täysin kypsät kukat, joita käytetään viihteellisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin, on sanottava, että kaikkia marihuanakasveja ei viljellä näihin tarkoituksiin. Usein viljelijät tarvitsevat siemeniä nuppujen sijasta. Marihuanakasvit, jotka viljellään siemeniä varten, on kerättävä oikeaan aikaan, jotta saavutetaan korkealaatuiset siemenet, jotka itävät helposti.

Pölytetyt marihuanankukat kypsyvät pidempään kuin niiden pölyttymättömät vastineet. Lisäksi siementen kerääminen vaatii erityistä huomiota, koska ennenaikainen siementen kerääminen voi vaikuttaa negatiivisesti niiden itämiskykyyn. Parhaan kypsyyden arvioimiseksi pölytetyssä kasvissa on parasta tarkistaa yksi siemenistä. Kypsät siemenet ovat suuria, täysiä ja tummanruskeita, joissa on tunnusomaisia mustia raitoja. Epäkypsät siemenet ovat pienempiä, vaaleanvihreitä tai beigejä ja niissä ei ole raitoja.

Siementen kerääminen oikeaan aikaan on ratkaisevan tärkeää niiden korkealaadun ja itämiskyvyn varmistamiseksi. Siementen tilan säännöllinen tarkistaminen mahdollistaa parhaan sadonkorjuuajan tarkan määrittämisen, mikä on tärkeää terveiden ja vahvojen kasvien saamiseksi tulevaisuudessa.

Kuinka kerätä marihuanan siitepölyä?

kannabiksen siitepöly

Vaikka useimmat viljelijät pyrkivät poistamaan uroskasvit tai hermafrodiitit, ne ovat joskus tarpeen siitepölyn tuottamiseksi, joka voi sisältää arvokkaita ominaisuuksia vahvoilta, kestäviltä hybrideiltä. Parhaan mahdollisen siitepölyn keräämisen varmistamiseksi se on kerättävä heti, kun uroskasvi avaa siitepölypussinsa. Marihuanakasvit alkavat tuottaa siitepölyä muutaman viikon kuluttua kukinnan alkamisesta. Kun siitepölypussit alkavat muodostua uroskukkien päälle, viljelijöiden on seurattava kasveja tarkasti.

Kun siitepölypussit avautuvat, siitepöly alkaa levitä ilmaan. Siitepölyn keräämiseksi säilytystä varten se on otettava talteen heti, kun pussit avautuvat ensimmäisen kerran. Tässä vaiheessa siitepöly on elinvoimaisinta ja arvokkainta.

Siitepölyn keräysprosessi alkaa poistamalla koko uroskukka kasvista. Sitten nämä kukat tulee sijoittaa ilmatiiviiseen astiaan ja jättää kuivumaan muutamaksi päiväksi. Tämän ajan kuluttua kuivatut kukat voidaan sijoittaa mikroniseulaan, joka erottaa siitepölyn muusta kasvimateriaalista.

Siitepölyn pitkäaikaisen säilytyksen ja kosteudelta suojaamisen varmistamiseksi monet viljelijät päättävät sekoittaa sen jauhoihin. Tämä seos helpottaa siitepölyn säilyttämistä jääkaapissa tai pakastimessa, mikä auttaa säilyttämään sen elinkelpoisuuden pidempään. Oikein säilytettyä siitepölyä voidaan käyttää naarasmarihuanakasvien pölyttämiseen, mikä mahdollistaa siementen saamisen halutuilla geneettisillä ominaisuuksilla.

Mitä tapahtuu, jos en kerää marihuanankukkia?

Jos marihuanankukkia ei kerätä, kasvit päättävät elinkaarensa ja kuivuvat. Luonnollisissa olosuhteissa pölytetyt naaraskasvit vapauttavat siemenensä ympäristöön, mikä mahdollistaa seuraavan marihuanakasvien sukupolven kasvun. Näillä kasveilla on luonnollinen taipumus lisääntyä. Jos urospölyä ei ole saatavilla, jotkut kasvit voivat kokea stressiä, mikä johtaa hermafroditismin kehittymiseen - tilaan, jossa ne alkavat tuottaa uroskukkia itsepölytykseen. Jos tämä prosessi onnistuu, tuloksena ovat huonolaatuiset nuput, jotka ovat täynnä siemeniä. Tätä prosessia kutsutaan "rodelisaatioksi".

Toteuta sadonkorjuu!

Voit nyt käyttää hankkimaasi tietoa omassa puutarhassasi. Varmista, että sinulla on tämä opas aina käden ulottuvilla, jotta voit helposti tunnistaa kypsät marihuanankukat ja kerätä nuput oikeaan aikaan. Tämä on ratkaisevan tärkeää kasvien halutun voiman ja vaikutusten varmistamiseksi. Et varmasti halua epäkypsiä, heikkotehoisia kasveja. Muista siis seurata blogiamme, jossa jaamme asiantuntijatietoa marihuanakasveista. Onnea sadonkorjuuseen!

Related products

Viite: BestCannabisSeeds 4353292900

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Afghan Kush

Arvostelu(t): 0

Valtaosa kasvattajista sanoo, että Afghan Kush -kannabislajike on poikkeuksellinen. Ei ihme, se on loistavaa genetiikkaa, joka on valittu täydellisesti. Kasvi on yksi parhaista lajikkeista ja tyydyttää vaativimmatkin fanit.

Viite: BestCannabisSeeds 46452354333

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

AK 47

Arvostelu(t): 0

AK 47 -kannabislajike tunnetaan kaikkialla maailmassa. Se on saanut useita palkintoja erilaisissa kannabiskilpailuissa. Kaikki rakastavat sitä ja nauttivat sen kasvattamisesta. Se ei aiheuta vaikeuksia edes aloitteleville kasvattajille.

Viite: BestCannabisSeeds 767878889211

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Amnesia Haze

Arvostelu(t): 0

Amnesia Haze -kannabiskanta on geneettinen lajike, jota jokaisen kannabiksen ystävän tulisi kokeilla. Tämä on erinomainen kanta, joka antaa sinulle paljon tyydytystä. Sen teho ja maku ovat huippuluokkaa. Nyt sinulla on meidän ansiostamme mahdollisuus omistaa se.

Viite: BestCannabisSeeds 43523238883

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Banana Flower

Arvostelu(t): 0

Banana Flower on kasvi, jonka ohi on mahdotonta mennä välinpitämättömästi. Sen hieno hedelmien ja erityisesti banaanin maku on jotain, minkä vuoksi monet kannabiksen ystävät ympäri maailmaa rakastavat sitä.

Viite: BestCannabisSeeds 353453485855

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Big Bud

Arvostelu(t): 0

Big Bud on kannabiskanta, joka tunnetaan suurista kukistaan. Hyvissä olosuhteissa se voi tuottaa suuria satoja. Se on erittäin tuottava kanta, joka on suosittu valinta viljelijöiden keskuudessa.

Viite: BestCannabisSeeds 6787823346

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Critical CBD

Arvostelu(t): 0

Critical CBD on suunniteltu lääkekannabiksen käyttäjille. Sen vaikutukset ovat hyvin monipuoliset ja se on varmasti oikea valinta lääketieteelliseen käyttöön.

Viite: BestCannabisSeeds 45232332232

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Gorilla Glue

Arvostelu(t): 0

Gorilla Glue -tehdas syntyi täysin vahingossa, voisi sanoa, vahingossa. Ja nyt tämä lajike on hyvin suosittu. Maista legendaarista kasvia ja ehkä osa sen menestyksestä siirtyy sinuun.

Viite: BestCannabisSeeds 68785777766

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Lowryder Auto

Arvostelu(t): 0

Parempi versio legendaarisesta autoflowering-kannasta Lowryder, jonka siemenet levisivät salamannopeasti ympäri planeettaa. Tämä on parannettu versio, joka on entistäkin vakaampi ja kestävämpi, jotta aloittelevilla kasvattajilla ei ole ongelmia kasvattaa sitä.

Seuraa meitä Facebookissa