Mikä on ja miten soveltaa marihuanan ScrOG-koulutusta?

Marihuanan koulutus Sea of Green (SOG) ja ScrOG

Tänään haluaisimme esitellä teille tavan lisätä satoja helposti. ScrOG-tekniikka, joka tunnetaan myös nimellä "Screen of Green", on kasvien viljelymenetelmä, joka perustuu verkon tai näytön käyttöön kasvien kasvun ohjaamiseksi vaakasuoraan, sen sijaan että annettaisiin niiden kasvaa vapaasti pystysuunnassa. Tämä on erityisen suosittua intianhampan viljelyssä, koska se mahdollistaa tilan ja valon maksimaalisen hyödyntämisen, mikä on avainasemassa rajoitetuissa viljelyolosuhteissa. ScrOG-tekniikan käyttöönotto alkaa asettamalla noin 5 cm:n silmäkokoinen verkko nuorten kasvien yläpuolelle. Kun kasvit alkavat kasvaa, niiden varret työnnetään varovasti verkon silmien läpi ja ohjataan vaakasuoraan. Tämän ansiosta kaikilla kasvin osilla on tasavertainen pääsy valoon, mikä lisää niiden fotosynteesikykyä ja johtaa runsaampiin satoihin. Jotta ScrOG-tekniikkaa voidaan soveltaa tehokkaasti, on tärkeää säännöllisesti leikata kasvien yläosia edistämään niiden haarautumista ja varmistamaan energian tasainen jakautuminen kaikkien versojen kesken. Lisäksi on tärkeää tarkkailla huolellisesti kosteutta ja lämpötilaa kasvutilassa, jotta voidaan varmistaa optimaaliset olosuhteet kasvien kasvulle.

ScrOG-tekniikka eroaa toisesta suositusta viljelymenetelmästä - SOG (Sea of Green), joka perustuu nuorten kasvien tiheään istuttamiseen ja nopeaan siirtymiseen kukintavaiheeseen. Siinä missä SOG keskittyy nopeaan tuotantosykliin suurista määristä pieniä kasveja, ScrOG pyrkii maksimoimaan yksittäisten, hyvin kehittyneiden kasvien tuotannon. Tämä ero tekee ScrOG:sta aikaa vievämmän ja työläämmän menetelmän, mutta samalla mahdollistaa korkeamman laadun saavuttamisen pienemmällä kasvimäärällä. Menetelmän valinta riippuu viljelytavoitteista sekä käytettävissä olevista aika- ja tilaresursseista. Lopulta sekä ScrOG että SOG tarjoavat etunsa ja voidaan soveltaa tehokkaasti erilaisissa viljelyskenaarioissa, mutta juuri kasvun tarkka säätely ScrOG-tekniikassa avaa oven tarkan viljelyprosessin muotoiluun ja korkean tuotantotehokkuuden saavuttamiseen.

Mikä on Sea of Green (SOG) -kasvatusmenetelmä?

Marihuanan koulutus Sea of Green (SOG) ja ScrOG

SOG-tekniikka, joka tunnetaan myös nimellä "Sea of Green", on marihuanan viljelymenetelmä, joka keskittyy kasvien tuottavuuden maksimointiin rajatussa tilassa. Tämä strategia on erityisen arvostettu viljelijöiden keskuudessa, jotka hallitsevat vain pientä viljelyaluetta, mutta haluavat saavuttaa mahdollisimman suuret sadot. Joten, jos sinulla ei ole käytössäsi suurta aluetta, tämä voi kiinnostaa sinua. SOG-tekniikan periaate perustuu suuren määrän pienten kasvien käyttöön muutaman suuren sijaan. Kasvit istutetaan lähelle toisiaan, mikä johtaa nopeasti yhtenäisen "vihreän meren" muodostumiseen, tehokkaasti hyödyntäen käytettävissä olevaa valoa. Menestyksen avain on valon tasainen jakautuminen ja sellaisten marihuanalajikkeiden valinta, jotka sopeutuvat hyvin tällaisiin olosuhteisiin.

SOG-tekniikan käyttöön liittyy useita etuja. Ennen kaikkea se mahdollistaa tuotannon tehokkuuden merkittävän lisäämisen. Tiheän istutuksen ja keskittymisen kukintavaiheeseen ansiosta viljelijät voivat saada useita satoja vuodessa, mikä on mahdotonta perinteisillä viljelymenetelmillä. Lisäksi, SOG minimoi tautien ja tuholaisten leviämisen riskin kasvien välillä lyhyen elinkaaren vuoksi. Se on myös tapa valon tehokkaaseen hyödyntämiseen, koska kaikki kasvit saavat tasaisesti valoa, mikä edistää parempaa kasvua ja kehitystä. Sea of Green (SOG) -marihuanan koulutusta käytetään usein viljelijöiden toimesta, jotka pitävät kokeiluista, ja kuka tahansa voi toteuttaa sen.

Kuitenkin, jotta SOG-tekniikka olisi tehokasta, se vaatii tarkkaa suunnittelua ja hallintaa. Viljelijöiden on tiukasti valvottava kasvuolosuhteita, mukaan lukien valaistus, kastelu ja kasvien ruokinta. On myös tärkeää säännöllisesti leikata kasveja edistämään niiden pystysuuntaista kasvua ja estämään tiivistymistä. Vaikka tämä menetelmä voi olla työläämpi kuin perinteiset viljelymenetelmät, sen käytön edut ylittävät usein nämä vaikeudet.

Hyödyt SOG- ja ScrOG-koulutuksen käytöstä

Marihuanan koulutus Sea of Green (SOG) ja ScrOG

Kuten jo tiedät, SOG (Sea of Green) ja ScrOG (Screen of Green) ovat kaksi suosittua kannabiskasvien koulutusmenetelmää, jotka tähtäävät tuottavuuden ja satojen optimointiin rajallisessa tilassa. Tässä ovat niiden käytön edut:

SOG (Sea of Green) -koulutuksen edut:

   - Tilankäytön maksimointi: SOG mahdollistaa suuremman määrän pienempien kasvien kasvattamisen neliömetriä kohden, mikä on ihanteellista rajoitetuissa tiloissa.

   - Nopeampi sadonkierto: Koska kasvit pysyvät pienempinä ja korjataan aikaisemmin, SOG mahdollistaa nopeammat kasvatussyklit ja useammin sadonkorjuut.

   - Valaistuksen tehokkuus: Pienempiä kasveja on helpompi ja tasaisemmin valaista, mikä lisää valon käytön tehokkuutta.

   - Tautiriskin vähentäminen: Kasvien lyhyempi elinkaari ja lehtitiheyden pienentäminen voivat auttaa vähentämään tautien ja tuholaisten riskiä.

ScrOG (Screen of Green) -koulutuksen edut:

   - Valoaltistuksen optimointi: Tasaisesti siilon läpi levitettyjen huippujen avulla ScrOG maksimoi jokaisen kasvin osan valoaltistuksen.

   - Yksittäisen kasvin satojen lisääminen: Tämä menetelmä mahdollistaa suuremman määrän pungien tuottamisen yhdestä kasvista, mikä voi olla hyödyllistä paikoissa, joissa kasvien määrä on laillisesti rajoitettu.

   - Kasvun parempi hallinta: ScrOG mahdollistaa kasvien kasvun helpomman ohjaamisen, mikä on hyödyllistä rajallisissa tiloissa.

   - Pesticidien tarpeen vähentäminen: Kasvin tasainen levittäminen ja parempi ilmankierto voivat vähentää tuholaisten ja tautien infektoriskiä.

   - Tehokkaampi tilankäyttö: Tämä menetelmä mahdollistaa käytettävissä olevan viljelytilan maksimaalisen hyödyntämisen, minimoiden käyttämättömät alueet.

Molemmat koulutusmenetelmät pyrkivät lisäämään valon määrää, joka saavuttaa kaikki kasvin osat, mikä johtaa nuppujen tuotannon lisääntymiseen ja potentiaalisesti korkeampiin satoihin. Valinta SOG:n ja ScrOG:n välillä riippuu usein henkilökohtaisista viljelymieltymyksistä, käytettävissä olevasta tilasta sekä viljelyn tarkoista tavoitteista. Sinun on itse päätettävä, mikä on paras ratkaisu sinulle.

SOG- ja ScrOG-koulutuksen vertailu

Marihuanan koulutus Sea of Green (SOG) ja ScrOG

Kasvien viljelyssä, erityisesti sellaisten kasvien kuten kannabiksen kasvatuksessa, SOG- (Sea of Green) ja ScrOG- (Screen of Green) koulutukset ovat suosittuja menetelmiä satojen optimoimiseksi. Molemmat menetelmät tähtäävät viljelytilan tehokkuuden maksimointiin ja kasveihin saapuvan valon määrän lisäämiseen, mutta ne eroavat toisistaan merkittävästi lähestymistavassa ja vaatimuksissa. Keskeinen ero SOG:n ja ScrOG:n välillä on kasvien hallintatavassa. SOG-tekniikka perustuu nuorten kasvien tiheään istuttamiseen, jotka nopeasti siirtyvät kukintaan, mikä johtaa pienempiin, mutta lukuisampiin kasveihin. Toisaalta ScrOG käyttää verkkoa tai näyttöä ohjaamaan yksittäisten, suurempien kasvien kasvua siten, että ne jakavat oksansa ja lehtensä tasaisesti, maksimoiden valoaltistuksen. Valinta SOG:n ja ScrOG:n välillä riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien käytettävissä oleva tila, viljeltävien kasvien tyyppi sekä viljelijän henkilökohtaiset mieltymykset. SOG saattaa olla sopivampi niille, joilla on rajoitetusti tilaa ja jotka haluavat nopeasti saada satoa, koska tämä tekniikka mahdollistaa tilan tehokkaamman käytön tiheän istutuksen kautta. ScrOG puolestaan on ihanteellinen viljelijöille, jotka haluavat maksimoida sadon yksittäisestä kasvista tai rajallisesta määrästä kasveja, koska se mahdollistaa paremman fotosynteesiprosessin hallinnan strategisesti sijoitettujen oksien kautta. Lisäksi, ScrOG vaatii enemmän aikaa ja huomiota kasvin alkuvaiheen kasvussa, jotta kasvien koulutus verkon avulla voidaan suorittaa oikein. Molemmissa tapauksissa menestys riippuu tarkasta viljelyolosuhteiden seurannasta ja säätämisestä, kuten lannoituksesta, kastelusta ja valon optimaalisesta hyödyntämisestä. Lopullisen päätöksen SOG:n ja ScrOG:n välillä tulisi perustua yksilöllisiin viljelytavoitteisiin ja valmiuteen käyttää aikaa kasvien hoitoon. Sekä SOG että ScrOG tarjoavat ainutlaatuisia etuja ja voivat merkittävästi vaikuttaa kasvintuotannon tehokkuuteen, kun niitä sovelletaan ja hallinnoidaan oikein.

Related products

Viite: BestCannabisSeeds 4353292900

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Afghan Kush

Arvostelu(t): 0

Valtaosa kasvattajista sanoo, että Afghan Kush -kannabislajike on poikkeuksellinen. Ei ihme, se on loistavaa genetiikkaa, joka on valittu täydellisesti. Kasvi on yksi parhaista lajikkeista ja tyydyttää vaativimmatkin fanit.

Viite: BestCannabisSeeds 46452354333

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

AK 47

Arvostelu(t): 0

AK 47 -kannabislajike tunnetaan kaikkialla maailmassa. Se on saanut useita palkintoja erilaisissa kannabiskilpailuissa. Kaikki rakastavat sitä ja nauttivat sen kasvattamisesta. Se ei aiheuta vaikeuksia edes aloitteleville kasvattajille.

Viite: BestCannabisSeeds 767878889211

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Amnesia Haze

Arvostelu(t): 0

Amnesia Haze -kannabiskanta on geneettinen lajike, jota jokaisen kannabiksen ystävän tulisi kokeilla. Tämä on erinomainen kanta, joka antaa sinulle paljon tyydytystä. Sen teho ja maku ovat huippuluokkaa. Nyt sinulla on meidän ansiostamme mahdollisuus omistaa se.

Viite: BestCannabisSeeds 353453485855

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Big Bud

Arvostelu(t): 0

Big Bud on kannabiskanta, joka tunnetaan suurista kukistaan. Hyvissä olosuhteissa se voi tuottaa suuria satoja. Se on erittäin tuottava kanta, joka on suosittu valinta viljelijöiden keskuudessa.

Viite: BestCannabisSeeds 5465667778

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Big Bud Auto

Arvostelu(t): 0

Tämän ainutlaatuisen auton ansiosta jokainen viljelijä voi odottaa valtavaa satoa aidon vanhan koulukunnan hengessä. Big Bud Auto on vanha klassikko autoflowering-muodossa, joka ei tuota pettymystä.

Viite: BestCannabisSeeds 55753222223

Tuotemerkki: Best Cannabis Seeds

Bob Marley

Arvostelu(t): 0

Bob Marley -nimisellä kannabislajikkeella on mielenkiintoinen nimi, mutta sen kanssa on myös hyvä työskennellä. Se ei aiheuta ongelmia viljelyssä, ja aloittelevat kasvattajat selviytyvät siitä ongelmitta.

Seuraa meitä Facebookissa